Hrvatska udruga za medijaciju

HUM je osnovan 2003. od skupine medijatora entuzijasta koji su koji su se upoznali na prvoj osnovnoj obuci za medijatore u RH koju je 2003. organizirao USAID. Oni su prepoznali medijaciju kao novinu u svijetu preveniranja i rješavanja sukoba i sporova svih vrsta primjenjivu u svim sferama društvenog života. Mnogi među njima su i danas s nama i na njih smo veoma ponosni.

Od tih početnih HUM-ovih dana do danas, naš entuzijazam i upornost nisu splasnuli. Više nije riječ samo o entuzijazmu već o nagomilanom znanju i iskustvu. HUM je educirao stotine medijatora, organizirao brojne druge edukacijske i promocijske aktivnosti te sudjelovao u brojnim projektima. Uvelike je uvećao svijest o postojanju medijacije kao efikasnog modernog alata za prevenciju i rješavanje konflikata i sporova te uvećao prisutnost novih ključnih životnih vještina koje unapređuju komunikaciju i dijalog. HUM je time u određenoj mjeri doprinio i uvećanju harmonije u društvu u svakom njegovom segmentu.

HUM nije mirovao ni kada je o medijacijama riječ. U stotinama provedenih medijacija i uz visok postotak sklopljenih nagodbi i zadovoljstva njihovih korisnika, HUM je sa svojim medijatorima i medijatoricama pomogao mnogim ljudima i organizacijama riješiti unutarnje i vanjske konflikte i sporove. Na taj način dobili su priliku ne samo riješiti problem i nastaviti živjeti i poslovati u miru, već su naučili i bolje nositi s problemima u budućnosti. Sve ove aktivnosti čine HUM središnjim mjestom i institucijom za medijaciju u našoj zemlji.

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*