Parser Compliance

Marija Boskovic Batarelo je osnivačica i direktorica Parser compliance. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te ima LL.M. diplomu sa Sveučilišta u Tilburgu, u Nizozemskoj, s područja prava i tehnologije gdje je 2015. godine, među prvima u svijetu, magistrirala je na temi Opće uredbe o zaštiti podataka (eng. General Data Protection Regulation, GDPR). Položila je pravosudni ispit, završila tečaj za internog auditora ISO 27001 te tečajeve programiranja u Pythonu i digitalnog marketinga.

Marija ima znatno iskustvo u područjima usklađenosti, zaštite osobnih podataka, zaštite potrošača, ugovaranja informacijskih tehnologija te elektroničke trgovine. Svoju karijeru započela je u odvjetničkim društvima te je nastavila u bankarskoj industriji, gdje je bila imenovana službenikom za zaštitu osobnih podataka.
Kao pravnica, za pravnike, odvjetnike i compliance osobe osmišljava praktične i interaktivne edukacije te redovno piše stručne članke i sudjeluje na konferencijama na temu usklađenosti i etike novih tehnologija.
Kao poduzetnici, misija joj je poduzetnicima olakšati usklađenost poslovanja te smanjiti rizike usklađenosti.
Marija savjetuje klijente iz različitih industrija, od prehrambene te IT industrije, energetike i medijske/marketing industrije koji posluju diljem svijeta.
Predavačica je na Algebra Sveučilištu, smjerovima Data Science i Digital Marketing. Mentorica je za AI start-up poduzetnike u Bird inkubatoru, članica ICC Komisije za digitalnu ekonomiju, voditeljica Odbora za usklađenost Međunarodne mreže poslovnih žena te jedna od osnivača i potpredsjednica Hrvatske udruge za usklađenost poslovanja (Croatian Compliance Association).