Aleksandra Mrkonjić Bosak

Dopredsjednik

Aleksandra Mrkonjić Bosak je Senior Compliance Officer u Allianz Hrvatska. Diplomirana je pravnica s pravosudnim ispitom, s više od 10 godina radnog iskustva na pravnim poslovima upravljanja nekretninama, javnoj nabavi, inspekcijskim poslovima i praćenju usklađenosti.

Karijeru počinje graditi kroz tijela državne uprave gdje stječe prva prava znanja iz područja prava osobito u dijelu upravljanja nekretninama i vezano za vlasničke odnose. Jedan kratki period provela je u obavljanju inspekcijskih poslova u okviru sportske inspekcije. Kao profesionalna odbojkašica sa 17-o godišnjom karijerom želja joj je spojiti svoje dvije ljubavi, sport i pravo te kroz valjanu primjenu zakonskih odredbi pružiti odgovarajuću pravnu zaštitu svim sportašima.

Međutim, ipak se daleko više i konkretnije nalazi u javnoj nabavi prvenstveno u poziciji javnog naručitelja, a kasnije i kao pravni savjetnik u Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave.

Velika joj je želja bila vidjeti i doživjeti rad u privatnom sektoru što i počinje 2016. godine u Allianzu Hrvatska na radnom mjestu glavnog pravnog savjetnika u poslovnom području praćenja usklađenosti (Senior Compliance Officer) te koordinatora za prijevare (Anti-Fraud Coordinator).

Aleksandra je jedna od osnivača i dopredsjednica Hrvatske udruge za usklađenost poslovanja (Croatian Compliance Association).